Divendres passat 25 de març de 2017, vam tenir la sort de rebre al nostre col·le una visita molt especial.
Hem tingut el privilegi de rebre la visita d’una diputada de la Generalitat València, Sandra Mínguez Corral, diputada d’educació del grup “Podem”.
S’ha tractat d’una visita que hem volgut aprofitar i viure-la al màxim.
Hem pogut explicar-li en primera persona què és @RESISTIREIS, el perquè d’aquest projecte, i com naix la idea.
Hem comptat amb la presència de tots els alumnes del centre, mestres i representants de l’AMPA en representació de totes les famílies del nostre centre tan compromeses amb el projecte.
Només arribar els propis alumnes han estat els encarregats de presentar el projecte.
Com cada vegada que ho expliquen, els pèls de punta i les emocions a “flor de pell”.  Escoltar a tots els xiquets i xiquetes de l’escola cantar junts aquesta cançó no té preu.
La veritat és que sempre se’ns escapen les llàgrimes. No podem deixar d’emocionar-se cada vegada que intentem explicar aquest projecte. En massa ocasions, la paraules no ixen, no perquè no sabem, si no perquè l’emoció de tot el que està suposant aquest projecte ens supera.
Una vegada acabada la presentación, ens vam fer la foto de grup en el pati, tots cridant ben fort #RESISTIRÉIS.
A continuació, una xicoteta representació de famílies, alumnes i professors ens hem assegut per a parlar més tranquil·lament amb Sandra Minguez Corral.
Hem parlat moltíssim del que significa per a nosaltres aquest projecte i dels objectius que pretenem aconseguir.
També hem aprofitat, com no, per a parlar d’Educació, de les mancances dels nostres aularis, i de tot allò que pretenem canviar per a millorar l’educació dels nostres alumnes.
Hem après moltíssim, tots de tots, hem crescut i sobretot hem compartit experiències; ha sigut gratificant sentir-se escoltat per gent involucrada en política, i comprovar que encara que siguem un xicotet poble podem fer grans coses.
Esperem que siguen molts més els que vingen a conéixer-nos i escoltar el nostre projecte educatiu, i el nostre projecte #RESISTIRÉIS.
Hem demanat moltes coses com no podia ser d’una altra manera.
– Que realitzen una aportació monetària al nostre projecte.
– Que difonguen el projecte per tota la Generalitat Valenciana, i que deixen al marge els partits polítics.
– Que els responsables de les reformes dels centres escolars s’interessen per les nostres necessitats.
– Que consideren la carta que redactàrem amb les necessitats del centre.
– Que ajuden als centres que treballen per projectes de treball de forma inclusiva, i que se senten exclosos de la Xarxallibres.
– Que pensen més en l’escola rural, i que ens ajuden a solucionar els problemes que tenim d’espai, així com de recursos econòmics i humans.
– Que facen l’esforç per realitzar una reforma del centre sostenible, adaptada a les necessitats de la nostra metodologia i els nostres alumnes.

Ja sabem que són moltes les nostres demandes, però no deixarem d’esforçar-nos dia després de dia per a millorar l’educació dels nostres fills; entre tots, pas a pas ho estem aconseguint.