Escola de primària des de 7 anys a 12… la primera impressió de l’edifici és espectacular. Per fora el pati està integrat en l’entorn. Porteries engronsadors i mobiliari urbà és d’accés al barri. No hi ha tanques i abans i després de classes s’utilitza per als xiquets.
Dins l’edifici, la part central és el menjador, utilitzat en dos torns però sense fer una parada llarga a migdia. Sols una hora.
És la part més alta de l’edifici, cosa que afavoreix el volum del so. Els mestres dinen amb la seua classe. Aquest espai s’utilitza per xerrades amb grups grans de famílies o de sala de cine.

Al fons trobem les aules d’arts i oficis, amb l’aula de música, costura i fusteria. Les dos darreres s’utilitzen conjuntament i l’alumnat decideix quina vol utilitzar. Ens ha cridat l’atenció que les xiquetes estaven a la de costura i els xics a la de fusteria. El treball estava manat però no es notava cap estrés per acabar el treball en la sessió marcada.

La de música és espectacular amb tambors, timbals, guitarres, pianos i orgues. Al centre tenen 4 mestres de música i 6 d’anglés per a un total aproximat de 200 alumnes, tot i que no són exclusius de l’àrea i també tenen alguna tutoria.

Les aules ordinàries són d’aproximadament 20 alumnes amb un mestre tutor i un auxiliar (Teacher assistant).

A la classe de matemàtiques de primer curs, hi havia taules rodones de 2 o 3 alumnes, rectangulars amb 2 a 6 i dos individuals. Hi havia una zona intermèdia entre aules aïllada acústicament per poder treballar amb aquestes condicions. També trobem una zona de relaxació amb coixinets. Ens ha sorprés la metodologia tradicional de la classe encara que els xiquets eren molt autònoms i treballaven en molt de silenci. També l’existència de deures per a casa.

El la classe d’informàtica de 6è hi havia 20 alumnes amb un portàtil 1 a 1 amb la tutora i l’especialista d’informàtica, no hi havia auxiliar. El treball era entrar en code.org i seguir les activitats guiades, cadascú al seu nivell.

Hem visitat una classe amb taules pentagonals que possibilita agrupacions diferents, fent formes amb les taules.

Totes les aules que s’han visitat tenen una zona de relaxació amb coixins, PDI, projector i altaveus. El mestre disposa d’una taula alta, amb un ordinador connectat a un aparell semblant a un retroprojector, que és una càmera connectada al projector i pot projectar qualsevol cosa que fique baix la càmera i escriure directament sobre la plataforma blanca que té. També hi ha un sistema d’àudio amb un amplificador connectat a uns altaveus que estan als costats de la PDI. Ens ha paregut interessant la disposició d’aquesta taula que permet al mestre treballar dret amb comoditat o sentir-se a la banqueta alta que hi havia.

La sala de mestres transmeta a molt bon ambient era molt acollidora amb una taula gran de treball, una amb Sofàs, una cuineta i diferents espais tancats per a reunions.

El finançament és municipal i és qui gestiona la Contractació de personal i la inversió en estructures a demanda de la direcció. La confiança en el professor és total i té autonomia per arribar a complir el currículum. Magisteri és una carrera demandada i la selecció és estricta. Despés d’acabar la carrera no hi ha una oposició i passa a formar part de la borsa de treball municipal que fa que entre a poc a poc a treballar.