Estimades famílies,

Després de coordinar-nos amb el centre de Salut de Faura i la responsable de la vacunació als centres escolars podem comentar-vos que ja tenim dates per al procés de vacunació infantil.

  • En Quart de les Valls serà el dilluns 20 de desembre
  • En Benavites el dimarts 21 de desembre.
  • L’horari de vacunació serà de 09:00 a 11:00h

Com ho farem?

  • A Quart de les Valls, si no hi ha canvis començarem per la classe de 5 anyets i anirem pujant. La vacunació tindrà lloc en el menjador i la zona postvacunació la farem al pati. S’habilitaran uns banquets el mateix dilluns de matí per a poder seure. L’horari serà de 09:00 a 11:00h. En acabar personal de l’ajuntament passarà a netejar i desinfectar en la mesura de les seues possibilitats.
  • A Benavites començarem per la classe de 3r i 4t perquè s’han d’anar d’excursió a València. La vacunació tindrà lloc en el menjador i la zona postvacunació la farem en la terrasseta. L’horari serà de 09:00 a 11:00h. En acabar personal de l’ajuntament passarà a netejar i desinfectar en la mesura de les seues possibilitats.

Les famílies podran acompanyar-los en el moment de la vacunació. Entraran per la porta corredera principal. El tutor/a acompanyarà a l’alumnat que rebrà la vacuna fins a la porta corredera, deixarà que entren els seus familiars, i conjuntament aniran tots junts al “vacunòdrom“. Ho farem de forma ordenada. Quan tinguem clar l’horari aproximadament de cada classe ho enviarem a les famílies i als tutors/es. La resta d’alumnat del grup a vacunar que no serà vacunat romandrà en classe amb algun mestre especialista.

Tant en classe com en casa és important insistir en el fet que aquest acte és un acte voluntari i, per tant, no s’ha de ficar cap mena de dubte o problema a la gent que vol o no vacunar-se. Hem d’insistir en el fet que cadascú decideix com, quan i on vol vacunar-se o no. No tenim per què saber si un company o companya ja està vacunat, ha passat la covid, no vol o el que siga.

Per favor, intentem entre tots i totes ser respectuosos amb els altres. No és moment d’assenyalar-se amb el dit i criticar-se. No podem oblidar que els xiquets i xiquetes són un reflex de la família i, per tant, hem d’intentar com a pares i mares que els nostres comentaris al voltant de la vacunació i qui es vacuna o deixa de vacunar es queden al marge dels xiquets i xiquetes, per evitar comentaris inoportuns o fer sentir mal a una altra persona. A ningú ens agrada que ens critiquen i més sense saber la situació personal de cadascú. Cadascú som lliures de prendre les nostres decisions i que aquestes siguen respectades com toca.

Nosaltres, com a mestres dels vostres fills i filles, som els primers que dia a dia treballem de valent a l’aula per intentar:

  • Generar un clima agradable on les diferències siguen sempre acceptades i respectades.
  • Crear un espai on tothom és tractat i respectat simplement pel fet de SER i no pel que té, creu, pensa, o fa.
  • Aconseguir fer realitat un lloc on la tolerància i el respecte pels altres són els pilars de la nostra convivència.

No estem disposats a permetre segregacions entre el nostre alumnat i menys per un tema com aquest que tenim ben clar que hauria de dur-se a terme fora de l’àmbit escolar. Per això, insistim, per favor, que continueu ajudant-nos a què aquest clima que tractem d’aconseguir continue sent un clima de respecte, tolerància i inclusió.

Esperem que entre tots i totes vaja de la millor forma possible i que la nostra escola continue sent exemple de convivència, tolerància i respecte.

Gràcies de bestreta.