La nostra escola, el CRA BENAVITES QUART DE LES VALLS és un un Centre Rural Agrupat (CRA) format per dos aularis a dos pobles molt xicotets, Quart de les Valls i Benavites. La nostra gran preocupació i allò que ens mou a continuar formant-nos, aprendre, reflexionar, investigar i actuar és la d’entendre als més menuts, i comprendre que el procés d’ensenyament-aprenentatge és un procés llarg, difícil i en el qual tots plegats, famílies i professorat, hem d’aconseguir el millor per al nostre alumnat.

Som aularis d’una escola de poble, ens agrada ser-ho i volem continuar sent-ho. Una escola en valencià que dia a dia lluita per aconseguir el millor pel seu alumnat. Una escola en constant transformació, per ser una escola viva que sempre estiga atenta a tot el que la seua Comunitat Educativa reclama. Creixem junt amb les nostres famílies i alumn@s, any rere any, creixem, aprenem i tractem de millorar.

Aquest projecte es va iniciar el curs 2010-11 i durant el curs 2011-12, encara que no estava totalment definit el projecte, començàrem a treballar en comissions mixtes, que poden estar formades per qualsevol membre de la comunitat educativa. Al curs 2012-2013 encetàrem un grup de tallers setmanals dirigits tant per pares com mestres o col·laboradors on participaven l’alumnat per grups internivell.

Finalment el curs 2013-2014 se celebrà la primera jornada de portes obertes del CRA Benavites Quart que va reunir a tota la comunitat educativa i visitants d’altres centres. En aquesta jornada es van assentar les bases del projecte que hui en dia definim com “Som més que un CRA”.

Són molts anys de transformació i creixement de la nostra escola, i encara continuem aprenent i millorant dia a dia. El procés de reflexió és continuu i per eixe motiu ens trobem en un moment de formació, reflexió i expressió de les nostres Línies Pedagògiques. Aquestes quedaran formulades i fonamentades a un document avalat per la Comissió Coordinadora i al que tot el món podrà tindrà accés, d’una banda per entendre com treballem i d’una altra per a comprendre el que passa a la nostra escola.

Si voleu saber més coses sobre el nostre projecte “SOM MÉS QUE UN CRA” que pretén formar als seus alumnes dins l’àmbit d’una ESCOLA DEMOCRÀTICA, PARTICIPATIVA, DIALÒGICA, EN VALENCIÀ, RESPECTUOSA, ARRELADA AL TERRITORI, PREOCUPADA PER L’INFÀNCIA, INVESTIGADORA, ACTIVA I INCLUSIVA ho podeu llegir ens els apartats de Qui SOM?